Artikelbeschreibung
Details
Rot mit Bronzeschimmer, üppige Aromen von wilden Erdbeeren und Kirschen, geppart mit feiner Gewürznote. Der Körper ist schön strukturiert, hat die frische Säure des Xinomavros und schöner Mundfülle.
Red dry | |
PDO Amyndeon | |
4,800 bottles | |
Selected contracted vineyards of the area of Agios Panteleimon, in the PDO zone of Amyndeon, Northwestern Greece | |
100% Xinomavro from the area of Amyndeon (old vines) |
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The base wine stays on its lees and is frequently stirred for 14 months in 2 and 3-year-old French oak barrels. The wine ages for 1 more year in the bottle. |
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5-8 years | |
Pairs ideally with meat cooked in red sauce, wild mushroom risotto, stuffed peppers with cheese or ground beef, meat pies, grilled cheese |
Zusatzinformation
Zusatzinformation
Produzent | Kir Yianni Estate |
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Alkohol | 13% |
Auge | Nein |
Flaschengrösse | 75 cl |
Preis | CHF 19.50 |
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